Oasis of the seas, osa 1

Kyseessä on Suomen Turussa valmistettu, maailman suurin (yhdessä sisaraluksen Alluren kanssa) risteilyalus. Heti kun kuulin että tällainen on tehty niin päätin että tuolla pitää päästä käymään.
http://fi.wikipedia.org/wiki/M/S_Oasis_of_the_Seas

Olen ollut kerran aiemmin saman laivayhtiön laivalla, Majesty of the seasilla joka on huomattavasti pienempi laitos. Pelkäsin ennen näitä risteilyjä että aika käy pitkäksi, mutta kokemus 3 päivän risteilystä osoitti että nämä on risteilyaluksia jossa on ohjelmaa ja tekemistä joka lähtöön ettei aika käy pitkäksi. Eikä edes tarvitse ryypätä kuten suomalaisilla autolautoilla.

kavely

Perinteiseen USA-tyyliin, tänne ei todellakaan ole tarkoitus tulla kävellen. Käveltiin tuollaisen 4-kaistaisen tien laittaa mistä autot suihki vierestä ohi. Oltaisiin menty taksilla mutta taksijono oli parisen tuntia.. Käveltiin sitten pari kilsaa 🙂

 

Ensivaikutelma satamasta kurkkiessa näytti että tässäkö tämä meidän paatti nyt on, ei näyttänyt edes suurelle.

 

hyttikortti

Jee hyttikortti kourassa. Tähän samaiseen korttiin on liitetty luottokorttitiedot, joten mitä sitten ostatkin laivalta veloitetaan luottokortiltasi. Korttia tarvitaan myös kun lähdet tai saavut laivaan. Kortin takana on viivakoodi josta laivahenkilökunta näkee heti näytöltä että olet oikea henkilö ja he saavat kirjanpidon ettei ketään ole kadonnut tai kukaan ei ole yrittämässä laivaan kortillasi

 

cruisecompass

Joka ilta hyttiin tulee tuollanen lappunen mistä näet seuraavan päivän ohjelman. Ohjelmaa todellakin riittää joten tuosta on hyvä valikoida mikä kiinnostaa ettei missaa mitään kivaa

telkkari

Hytin televisiosta voi varata aktiviteetteja maihin sekä myöskin varmistella varauksia laivan ilmaisnäytöksiin. Se ei tosin ole välttämätöntä, päästiin kaikkiin näytöksiin kunhan saavuttiin hieman etukäteen jonottamaan. Telkkarissa pyörii myös erilaisia infokanavia laivan touhuista

liberty

Mutta kannelle, laiva lähtee! Kuvassa vähän pienempi (mutta itämeren mittakaavalla SUURI) alus, liberty of the seas.

luvya

Lapset kuulemma katsoivat sataman webbikamerasta kun vanhemmat poistuvat viikoksi merelle 🙂

 

takakansi

Ja itte mestari muovihymyssään. Taustalle katoaa Fort Lauderdalen biitsi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *