Lappi

Olen kierrellyt ja matkustellut 10v aikana jonkin verran, mutta kotimaanmatkailu on jäänyt vähemmälle. Kun vihaan kylmää, niin suuntaan mieluusti jonnekin ulkomaille missä ei tarvitse palella. Siksipä en ole koskaan käynyt lapissa. Kesällä hyttysiä eikä mitään mielenkiintoista muutenkaan, ja talvella *tun kylmä?

Kesällä 2014 kävin kuitenkin Oulussa, se oli oma leveysaste-ennätykseni. Viime viikolla päädyin sitten lappiin, pallakselle, eli ennätys rikki taas reilusti. Tavoitteena oli päästä kokeilemaan tunturissa haahuilua leija vetoapunani.

2015-02-08 14.37.08

Matkalla pizzatauko Kolarissa. Kuollut kylä mutta maukasta pizzaa 🙂 Ihmettelin ääneen pizzerian myyjälle että onko (kuvassa näkyvä) vastapäätä oleva kilpailija laittanut lapun luukulle kun ovet ovat kiinni. Juu, kuulemma 3v sitten. Ei ole vaivauduttu pizzakylttejä ottamaan pois.. 🙂

2015-02-08 15.46.22

Alkaa maisema näyttää jo talviselle

2015-02-09 14.43.53

Ollaan ilmeisen kaukana kun DNA-liittymäni haluaa liittyä mieluummin ulkomaanverkkoon?

 

2015-02-11 15.05.51

 

Pallashotelli. Kuin aikamatkustus 60-luvulle. Aika “karut” sisustukset 🙂 Ei kyllä niin väliä. Mikään bilehilevalinta pallas ei todellakaan ole. Täällä kun on vain tämä yksi vanha hotelli eikä muita palveluja.

 

2015-02-10 11.23.18

 

Pieni lepotauko tunturissa.. maisemat kohdillaan kun kelikin suosi. Alppeihin verrattuna toki aika “tylsää” mutta näkemisen arvoisia kukkuloita kuitenkin

 

2015-02-10 11.10.43

 

Pääsin palkaskeron mäelle, näppäsin kuvan todisteeksi

2015-02-12 12.36.15

Pienen myräkän lykkäs? Lunta niin ettei eteensä nää ja tuulta 15 m/s. Tuli kiire pois.

2015-02-12 13.22.51

Seuraavan kerran sitten lumikengät matkaan. Voin kertoa että on aika uuvuttavaa kulkea kun lumi upottaa munia myöten. Päädyttiin ryömimään…

Kotimatkalla tutustuin vielä Leviin parin tunnin mäenlaskulla. Maisemat on kuin jostain alppikylästä, siis rakennukset ja muu turistisäätö 🙂 Hieman enemmän elämää mitä pallaksella.. Yövyttiin myös Rovaniemellä. Olin yllättynyt miten eloisa kaupunki se oli.

Lapin murteen kuuleminen sai hymyn huulille, varsinkin kun mielikuvissa sitä on kuullut vain telkkarista vanhojen poromiesten puhumana, niin oli kivaa kuulla sitä nuorten naisten suusta.. 🙂

Kelit suosi viikon aikana kun pelkäsin eniten ennakkoon sitä että lapissa on -35c enkä kykene menemään ulos.. Mutta pakkasta oli koko ajan noin viisi astetta ja aurinkokin paisteli enimmäkseen. Ainoa miinus että lumen pinta oli kovaa koppuraa, puuterissa kun olisi ollut mukavampaa touhuta.

Sports trackerin logissa muutama kuva leviltä ja selaamalla pallakseltakin:

http://www.sports-tracker.com/workout/jyk4/54ddd0dae4b06c21d922124a

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pallastunturi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *