Mitä viimeiseen vuoteen on mahtunut?

Olen saanut viime joulukuulta lähtien toteuttaa kaikkea mistä olen pitkään haaveillut ja myös kokeilla paljon kaikkea kivaa mitä on tullut extempore vastaan, kun aikaa viimein siunaantui.

Olen päässyt kokeilemaan:

Lainelautailua (ilman leijaa siis), Kap Verdellä sekä Australiassa

Hoverboardia (ei oma video): https://www.youtube.com/watch?v=gMaDhkNJA2g

Lentotuulitunnelia: https://www.youtube.com/watch?v=vIZsBI2n-co&li

Flowboardingia:

flowboarding

Wakesurfingia:

wakesurf

Avoautoilua päivän verran parhaimpaan helleaikaan, kiitos Mikolle auton lainasta!

avoautoilu

Helikopterin kyydissä istuskelua Gold Coastin maisemissa:

heko

 

Kävin otanmäessä. Tähän liittyy sellainen tarina kun aikoinaan katsottiin netistä missä on Suomen halvimmat asunnot. Päädyin sitten otanmäki-wikisivulle ja vaikutti niin karulle peräkylälle niin päätin että tuolla pitää päästä vielä käymään, ehkä 5 vuotta siinä meni ennen kuin sain aikaiseksi lähteä.
Rikoin samalla reissulla oman leveysaste-ennätykseni, noin 65 astetta eli Oulun korkeus. Rikoin myös toiseen suuntaan ennätyksen käymällä maaliskuussa ensimmäistä kertaa pallon eteläpuoliskolla.

Otanmäki:

otanmaki

 

Muita kokemuksia ja elämyksiä:

Kävin rescue diver ja nitrox-sukelluskurssin

Harrastin (leija)surffausta paljon.. Kap verdellä, Filippiineillä, Vietnamissa, Thaimaassa, Australiassa, Portugalissa, Tanskassa, Kreikassa, Oulussa, Saimaalla ja tietysti Hangossa! 🙂

Pääsin käymään Australiassa: Näin kengurut irl luonnossa (ja myös söin kengurua burgerin ja sisäfileen muodossa). Snorklasin suurella koralliriutalla. Kiersin Gold coastin huvipuistot. Katsoin elokuvan maailman suurimmalta imax-screeniltä Sydneyssa. Yli 1000 neliömetriä. Tennispalatsin suurin on alle 200 neliötä..

Boracayn pubcrawl.. huikeat bileet 🙂 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.707584095932172.1073742002.301356503221602&type=3

Ostin pitkään haaveilemani metallinpaljastimen ja kaivelin runsaasti pullonkorkkeja.. nooh mm. 1700-luvun kolikoitakin löytyi + kasa tuoreampia.

Parhaat muistot kuitenkin liittyy ehkä ihmisiin ketä olen tavannut reissun päällä.

Tuntuu että olen jo päässyt käymään lähes kaikkialla missä haluan. Jotain on vielä toteuttamatta.. olen kertaalleen käynyt pe-ma bahamanristeilyllä –
mutta seuraavan kerran kun tsäänssi tulee, lähden viikon risteilylle niillä suurimmilla botskeilla mitkä kiertelevät enemmän väliamerikkaa.
Haluan myös päästä käymään zanzibarilla ja afrikan safareilla. Ranskan polynesian yms paratiisimaisemia voisi myös koluta hieman.

Nyt näyttää kovasti sille että “aikani käy vähiin”, eli vapaa-aikani on lopussa ja palaan toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi takaisin työelämään.
Ehkä eläkeikään asti? Pelottavaa mutta hyvinkin mahdollista.. Olen jopa suunnitellut oman asunnon ostamista.

Mietitytti suuresti jättää vakituinen hyväliksainen työpaikka viimevuoden lopulla. Mutta tulin siihen lopputulokseen että mitä helvettiä sillä rahalla tekee jos sitä ei koskaan käytä? En ole toistaiseksi katunut päätöstäni, ja veikkaan että kun vuodet vierivät niin tulen muistelemaan paljon vuotta 2014 mitä kaikkea tuli koettua. Jos olisin ollut vain töissä niin kuinka tylsää se olisikaan ollut, tuskin montaa juttua olisin vuodesta muistellut jälkeenpäin 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *