Australia: Cairns

Kirjoitan tätä jo Suomesta, kun en laiskana jätkänä jaksanut kirjoitella blogia reissun päältä. Ehkä se tarkoitti sitä että mulla ei ollut tarpeeks tylsää reissussa?

Ensimmäistä kertaa eteläisellä pallonpuoliskolla!

Lennot Bangkok-Sydney.. Hylkäsin matkalaukkuni bangkokin hotellihuoneeseen. Huoneeni käytiin tarkastamassa checkoutissa mutta eivät kyselleet mitään että siellä on yksi matkalaukku 😀 se alkoi olla jo niin *kana enkä halunnut maksaa ylimääräisiä laukkumaksuja. Ostin 20e “salomon”-repun käsimatkatavaraksi ja sulloin sinne ja kitebagiin kaikki tavarani.. Aika tarkoilla oli painorajat.

Yksi yö Sydneyssa ja sieltä lennot Cairnsiin. Cairns vaikutti todella leppoisalle paikalle Sydneyn jälkeen.. niin mukavan rauhallista. En ole mikään megacityihminen.

Otettiin päiväreissu Isolle koralliriutalle snorklaamaan. Eipä kauheasti säväyttänyt, kun on sukeltanut ja snorklannut vähän siellä täällä ympäri palloa niin kaikki näyttää niin samalle.. Näkyvyyskin oli tavanomaista, 5-10m. Mutta näin sentään kilpparin ekaa kertaa ja käsivarteeni tarttui meduusa. Oli jellyfish-puku päällä niin ei poltellut, tosin en tiedä oliko edes myrkyllistä sorttia. Maaliskuu on kautta jolloin kukaan ei ui täällä meressä rantojen lähellä kuutiomeduusojen vuoksi. Mutta kauempana rannasta ne ovat harvinaisia.. mutta silti kaikkien sukeltajien ja snorklaajien täytyy pitää suojapukuja. Ovat sen verran tappavaa sorttia.

 

Toinen päiväreissu otettiin Daintree sademetsään. Olin yllättynyt miten vehreää täällä rannikolla on 🙂 Polulla oli musta käärme, kävelin sen takaa 50cm päästä ohi jolloin se pyörähti ympäri ja alkoi sähistä. Se näytti niin ohkaiselle ja pienelle että ajattelin ettei varmasti ole myrkyllinen. Mutta joku oli kuvannut sen ja näytti oppaalle kuvaa niin ei siihen kuulemma välttämättä kuole mutta sairaalareissu tulee. Jos olisin tiennyt niin en olisi ihan niin läheltä kävellyt 😀

“Köyhien maiden” jälkeen Australian hintataso järkyttää. Nämä päiväreissut maksavat $100-$200. Karkkipussi kaupassa $3-5. Kaikki aikalailla Suomen hintatasoa, osa kalliimpaa. Jotain voit saada halvemmalla, esim Sydneysta löytyi pubi mistä sai pihvin ja kaljan $12. (tai pelkkä pihviateria $10). Noin halvalla et saa Suomesta mistään..

cairns

Cairnsin rantamaisemaa. Tykkään hemmetisti kun kaikki on vimosen päälle kunnossa eikä kaikki repsota ja ole päin persettä kuten kehitysmaissa (Thaimaa, Filippiinit, Vietnam, mistä tänne tulin). Roskia ei mätetä mettään ja mereen ja on sääntöjä minkä mukaan eletään eikä eletä kuin pellossa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *