Mikä ihmeen leijasurffaus?

pOmistetaanpa oma postaus tälle, leijasurffaus ja matkustelu paratiisimaisemissa osuu niin hyvin yksiin 🙂

Leijasurffaus, leijalautailu, kiteboarding, kitesurfing, rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tässä wikipedian artikkeli jos tarkemmin haluaa lueskella:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Leijalautailu

Itse hurahdin lajiin kun näin miten hienon näköistä touhu on, ne hypyt.. leijan nosteen avulla voi hypätä täysin tasaisesta vedestä 10 metriä korkeallekin ja liitää pehmeästi alas.

Oletin että leija vetää vain yhteen suuntaan mutta sillä voi mennä kuten purjeveneellä vastatuuleen luovien sekä sivutuuleen joten voit kruisailla ympäri merta monta tuntia ja tulla lähtöpaikkaan takaisin tuulen voimalla. Kiehtovaa ajatuksenakin 🙂

Leijasurffausvarusteet saa käytettynä alle tonnilla. Suomessa voi harrastaa järvien ja meren jäällä talvella monessa paikassa, ja jos omistat jo lumilaudan tai laskettelusukset niin halvemmallakin voi selvitä. Kesällä Suomen parhaat harrastuspaikat ovat lohtajalla, yyterissä ja hangossa. Järvispottejakin löytyy. Ulkomailla suosittuja paikkoja on egypti, filippiinit, vietnam, tanska, brasilia.. Missä vain merenrantaa ja tuulta löytyy. Homma kannattaa aloittaa kurssilla joka maksaa maasta huolimatta 200-300e sisältäen lainavarusteet. Ei muuta kuin kokeilemaan!

2 vastausta artikkeliin ”Mikä ihmeen leijasurffaus?

    • 220km.. 🙂 ei ihan naapurissa, mutta kiitos kutsusta. Menin jo tyhmänä hädissäni maksamaan majoituksen koko ajaksi etukäteen niin ei viitsi kovin kauas lähteä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *